Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Radičová stále mlčí o dohode s Kollárom

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Predsedníčka vlády SR Iveta Radičová (SDKÚ-DS) zatiaľ nechce povedať, ako znie dohoda o postupe pri eurovale, ktorú ponúkla v stredu (28.9.) podvečer predsedovi poslaneckého klubu SaS Jozefovi Kollárovi.

Novinárom dnes v Stupave len odkázala, že o tejto veci budú informovať spoločne až potom, ako sa zainteresované strany dohodnú. Kedy to bude, odhadnúť nevedela. Jej stranícky kolega a minister financií Ivan Mikloš dnes priznal, že už vie, v čom spočíva návrh na riešenie situácie okolo schvaľovania zmien v eurovale v slovenskom parlamente. Na rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady SR ho o tom informovala práve premiérka.

Doteraz o navrhovanom riešení podľa vlastných slov nevedel, počul o ňom len z médií. "Teraz som sa rozprával s pani premiérkou. Povedala mi, v čom návrh spočíva, ale nepoviem vám to, lebo tak sme sa dohodli," doplnil Mikloš. Návrh by mohol v koalícii vyriešiť otázku eurovalu, na ktorej sa doteraz vládne strany nevedia dohodnúť. Strana SaS ho totiž odmieta podporiť.

V stredu podvečer po stretnutí s predsedníčkou vlády Kollár pre televíziu Markíza povedal, že má riešenie, ktoré vyhovuje podmienkam SaS. Na otázku, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno. Liberáli však následne prostredníctvom vyhlásenia uviedli, že v tejto chvíli ešte žiadna dohoda o eurovale neexistuje a rokovanie Jozefa Kollára bolo len ďalším zo série stretnutí, ktoré v súvislosti s plánovaným hlasovaním o eurovale prebiehajú.

Podľa Radičovej by stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do najbližšieho summitu lídrov Európskej únie, ktoré sa uskutoční 17. a 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," upozornila.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu