Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Figeľ: Z KDH nikto nevystupuje a ani o tom neuvažuje

Ján Figeľ Zobraziť galériu (2)
Ján Figeľ

BRATISLAVA - Z poslaneckého klubu KDH nikto nevystupuje a žiadny poslanec o odchode ani neuvažuje. Potvrdili to všetci poslanci KDH. Po rokovaní klubu to povedal predseda kresťanských demokratov Ján Figeľ.

Šéf klubu Pavol Hrušovský ešte pred rokovaním označil informácie o úvahách dvoch poslancov KDH opustiť klub kresťanských demokratov za nezmysel. S informáciami prišlo dnešné vydanie denníka Hospodárske noviny.

Poslanec KDH Anton Marcinčin uviedol, že pokiaľ zvyšok koalície nedokáže zaujať rozhodnejší postoj k SaS a nechá sa naďalej vydierať, je ochotný zvažovať aj prípadný odchod z poslaneckého klubu KDH. "Všetky možnosti sú otvorené," odpovedal na otázku, či uvažuje aj o možnosti odchodu.

Za problematické považuje okrem iného rozdielne názory v koalícii na euroval, rozpočet či zavedenie superhrubej mzdy. O rozpade koalície pre rozdielne názory je podľa neho predčasné hovoriť. Zdôrazňuje potrebu dohodnúť sa.

Marcinčin ešte pred rokovaním klubu povedal, že dúfa, že nebude žiadny dôvod na to, aby odišiel z klubu KDH, alebo aby ho z neho vylúčili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu