Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Levočania žiadajú: Preč so strelnicou!

Strelnicu ešte donedávna využívali aj policajti. Zobraziť galériu (3)
Strelnicu ešte donedávna využívali aj policajti.

LEVOČA – Kedy sa to už skončí? pýtajú sa obyvatelia Levoče, ktorí majú domy postavené v tesnej blízkosti strelnice. Tá sa podľa nich využíva aj napriek absencii kolaudačného rozhodnutia. Pokojný spánok obyvateľom nepriniesla ani petícia adresovaná mestskému úradu (MsÚ). Budú s tým kompetentní niečo robiť?

Strieľa sa tu stále. Naposledy pred týždňom. Chodia tu rôzni ľudia. Poľovníci, pracovníci SBS, aj súkromné osoby. Strieľali tu dokonca aj policajti. Je to strašný hluk. Permanentne sa sťažujme, 150 ľudí sa podpísalo pod petíciu za zrušenie a nič sa nedeje,“ posťažoval sa Michal Džugan (64).

Na strelnici je živo, a to aj napriek tomu, že areál je uzavretý. Dnu sa dá ľahko dostať cez dieru v plote. Stavebný úrad v Levoči zatiaľ kolaudačné rozhodnutie nevydal, strelnica sa preto nesmie využívať. „Konanie sme prerušili, pretože prebieha súdny spor medzi vlastníkmi pozemkov. Čakáme na rozhodnutie súdu. Problém so strieľaním budeme riešiť v spolupráci s mestskou políciou. Ak zistíme, kto užíva stavbu bez kolaudačného rozhodnutia, alebo kto povolil jej užívanie, bude s ním tento priestupok prerokovaný v zmysle stavebného zákona,“ uviedla šéfka stavebného úradu Alžbeta Pitoráková. Areál strelnice spravuje Strelecko- športový klub v Levoči. Vyjadrenie šéfa klubu Rastislava Štrama sa nám včera nepodarilo získať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu