Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rodičia štvorčiat: Vďační za každú pomoc...

Takto vyzerá šťastná mamička Katarína Beregszásziová (22) so svojimi štyrmi prírastkami. Tie zatiaľ zostali v nemocnici. Zobraziť galériu (3)
Takto vyzerá šťastná mamička Katarína Beregszásziová (22) so svojimi štyrmi prírastkami. Tie zatiaľ zostali v nemocnici.

KOŠICE - Napriek rôznym fámam o tom, čo všetko vďaka štvorčatám už získali, ich rodičia Katarína (22) a Branislav (24) Beregszásziovci naďalej jazdia na 10-ročnej dodávke na lízing a bývajú v trojizbovom byte. Spolu s rodičmi a sestrou. Trojtýždňové štvorčatá Zuzka, Kubko, Branko a Martinko pritom opustia nemocnicu už v novembri. Na vlastnom konte pomoci mala rodinka zatiaľ iba zhruba 50-tisíc korún, po príspevku nášho vydavateľstva sa však táto suma zdvojnásobí! Mladí rodičia sú vďační za akúkoľvek pomoc!

"Detičky sú zdravé, postupne priberajú na váhe. Naďalej však zostávajú v nemocnici. V inkubátore je už len Kubko, ktorý si ešte nevie udržať telesnú teplotu. Dojčím ich vlastným mliekom, ktoré si odsávam dvakrát denne a deti ho spolu s umelou výživou prijímajú cez sondu," povedala už doma šťastná mamička Katarína, ktorej prababkini súrodenci boli z dvojčiat. S manželom Branislavom, ktorý mal tiež súrodencov dvojčatá, ale krátko po narodení zomreli, sa už usilovne pripravujú na príchod svojich štvorčiat.

"Roztočili sme poriadny kolotoč. Ťažko pomyslieť, koľko prírastkov budú mať naše deti!" dodala hlava mladej rodinky, ktorá veľmi nervózne prežívala najmä pôrod. Pre rizikové tehotenstvo si dopredu nekupovali žiadnu výbavičku. Vlastne len teraz si začínajú uvedomovať, aký pestrý program im nadelila matka príroda... "Stihli sme akurát jednu slávnostnejšiu večeru, ale musíme sa poriadne obracať. Život sa nám totiž zmenil naruby," vraví otec Branislav, ktorý je pomocným operátorom lakovacej linky.

Zarába slušne, ale sami starostlivosť o deti určite nezvládnu. "Od mesta dostaneme opatrovateľku. Vo vybavovaní sú dva susediace dvojizbové obecné byty, ktoré potrebujeme veľmi súrne. Ústne pomoc prisľúbili primátor a starosta Ťahanoviec a jednorazovo aj hypermarkety. Nevieme, čo skôr, veď všetko treba násobiť štyrmi: kočíky, postieľky, oblečenie, výživu..." tuší neľahkú realitu Katarína, ktorá počas tehotenstva pribrala 20 kíl a naposledy pracovala ako predavačka v trafike hypermarketu. S manželom si vraj padli do oka pred štyrmi rokmi v bare a bola to láska na prvý pohľad. Svadbu mali až v júli, keď už vedeli, že na svet prídu štvorčatá. Tie sa narodili zdravo vyvinuté 16. septembra vo FN L. Pasteura v 29. týždni tehotenstva a vážili od 1 150 do 1 470 gramov.


Ak chcete mladej rodinke so štvorčatami pomôcť aj vy, môžete tak urobiť na čísle účtu 2614283016/1100.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu