Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Pre odtrhnutý strop zatvorili na Skalke bazén!

Uzavretý bazén Zobraziť galériu (11)
Uzavretý bazén

KREMNICA - Mesto Kremnica muselo zatvoriť bazén v Relax Centre v lyžiarskom stredisku Skalka pri Kremnici. Pár dní pred Vianocami sa totiž odtrhla časť sadrokartonového stropu. Hoci sa strop podarilo znova zalepiť, z bezpečnostných dôvodov vstup do bazéna zakázali.

Lyžiari, ktorí dúfali, že po namáhavej lyžovačke nájdu oddych v bazéne v kremnickom Relax Centre zostali sklamaní. Dvere do bazénovej časti našli zatvorené. Oznam primátorky Kremnice Zuzany Balážovej ich veľmi nepotešil. „Vážení návštevníci! Ospravedlňujeme sa Vám za uzatvorenie bazéna. Je to z dôvodu Vašej bezpečnosti. Pretekajúca strecha spôsobila navlhnutie stropného podhľadu a hrozí jeho odtrhnutie. Situáciu riešime s generálnym dodávateľom stavby.“

Havária sa stala ešte 19. decembra. K zraneniu osôb našťastie nedošlo. Relax Centrum pritom otvorili iba pred dvoma rokmi. Návštevníci strediska boli preto nemilo prekvapení. „Je to veľká škoda a nerobí to dobré meno celej Kremnici. Ak sa to stane po dvoch rokoch a ešte za peniaze z európskych fondov, je to naozaj hanba.“ hneval sa jeden z lyžiarov. Ďalší si myslia, že na vine je nevhodný typ strechy, ktorý do vysokohorského prostredia nepatrí. Chyba sa teda podľa nich stala už pri výbere projektu.

Relax Centrum patrí mestu Kremnica, ktoré naň získalo peniaze z eurofondov. Z pôvodných 121 miliónov korún (4,016 mil Eur) sa cena vyšplhala na 152 miliónov Sk (5,045 mil. Eur). Na dokončenie stavby si však museli zobrať úver. Pre zatvorený bazén teraz prichádzajú o tisícky eur. „Rokovali sme viackrát s generálnym dodávateľom stavby. Hoci sľúbili, že strechu opravia, prišli až vtedy, keď začalo snežiť a strecha sa už opraviť nedala,“ povedal vedúca Relax Centra Lenka Reichlová. Bez generálnej opravy strechy tam však návštevníkov nepustia. Bazén tak s najväčšou pravdepodobnosťou zostane zatvorený až do konca zimnej sezóny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu