Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Materské školy sú obľúbeným útočiskom mladých asociálov

PETRŽALKA - Areály materských škôl sú čoraz obľúbenejšími útočiskami mládeže. Fľaša vína či 2-3 jointy (marihuanové cigarety, pozn. red.) vydržia partičke mladých aj na celú noc. Ostáva po nich neporiadok, v tom horšom prípade vykradnuté skrinky a zdemolované zariadenia.

Len v Petržalke je 22 materských a 12 základných škôl. Každá z nich má rozľahlý areál, priam lákajúci mladých asociálov. Nízke ploty, trávička bez psích exkrementov a najmä zopár stromov vytvárajúcich akú-takú intimitu v panelákovej džungli sú pre nich dokonalým úkrytom. „ Áno, máme s nimi problémy. Našťastie, zatiaľ sme po nich upratovali iba 'bordel'," hovorí pracovníčka Materskej školy na Ševčenkovej ulici. V Materskej škole na Strečnianskej dokonca po víkendoch nachádzajú použité injekčné striekačky.

Hovorca mestskej polície Peter Pleva tvrdí, že areály materských, ale aj základných škôl sú políciou pravidelne monitorované. V noci, ale aj cez deň. "Prirodzene, hliadky nemôžu byť naraz na viacerých miestach. Preto ak ľudia uvidia podozrivé indivíduá v týchto zariadeniach, môžu to hoci aj anonymne ohlásiť na tiesňové číslo 159," vyzýva Pleva. Mimochodom, mladí sa dopúšťajú priestupku už tým, že sa v areáloch po ich zatvorení zdržiavajú.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu