Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Naháňačka a streľba v Petržalke, z piráta sa vykľul falšovateľ!

Pri domovej prehliadke našli aj tlačiareň Zobraziť galériu (4)
Pri domovej prehliadke našli aj tlačiareň

BRATISLAVA – Z cestného piráta sa vykľul falšovateľ! Bez zaplatenia utiekol z čerpacej stanice, aby nakoniec policajti zistili, že bankoviek mal viac ako dosť. Problém bol len v tom, že všetky boli falošné.

Michal (27) z okresu Pezinok ešte v pondelok nadránom natankoval v Jarovciach plnú a bez zaplatenia ušiel z čerpacej stanice. Policajti jeho bielu Feliciu spozorovali na Starých Gruntoch. Na výzvy na zastavenie nereagoval a naďalej unikal cez Lafranconi smerom do Petržalky. „Bezohľadnou jazdou ohrozoval nielen hliadku polície, ale aj ďalších účastníkov cestnej premávky, ktorých vytláčal z vozovky a tým ohrozoval ich životy a zdravie,“ uviedla polícia vo svojej správe. Rovnako nereagoval ani na varovné výstrely do vzduchu. Policajti mu tak ôsmimi ranami zasiahli zadné pneumatiky a ľavé predné koleso.

Naháňačka však pokračovala, keď mladík nakoniec zastavil na Einsteinovej ulici pri výjazde na Rusovskú cestu. Tu vyskočil z auta a začal unikať cez Einsteinovu smerom do Pečnianskeho lesa. Michala v ďalšom úteku po vlastných zastavil až ďalší varovný výstrel. Policajti mali dokonca podozrenie, že mladík jazdil pod vplyvom omamných látok, vyšetrenie však odmietol.

Ďalšie pokračovanie prípadu poskytol obsah mladíkovho auta. V ňom našli falošné bankovky, čo potvrdil aj posudok NBS. Na základe príkazu sudcu urobili policajti u mladíka aj domovú prehliadku, pri ktorej našli ďalších 20 falzifikátov v nominálnej hodnote 10, 20 a 50 eur. Na mieste našli aj tlačiareň, na ktorej mal bankovky falšovať. Vyšetrovatelia tak zistili, že mladík falzifikáty nielen prechovával, ale ich aj vyrábal.

Policajti už stihli zistiť aj, že falošnou bankovkou sa pokúsil platiť 4. decembra na čerpacej stanici v Senci. Vyšetrovateľ obvinil Michala z „falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov", za čo mu hrozí väzenie na sedem až 10 rokov. Informovala o tom Tatiana Kurucová z bratislavského policajného riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu