Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Cesty v Košickom kraji sú po mrznúcom mrholení

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Cesty v Košickom kraji sú okrem jedného úseku napriek mrznúcemu mrholeniu v nočných hodinách prejazdné. Uzavretý je len úsek cesty III. triedy medzi obcami Veľaty – Hrčeľ - Kysta v Trebišovskom okrese.

„Na komunikácii je päťcentimetrový ľad a sypače tam pôjdu až teraz cez deň, lebo by to bolo veľmi nebezpečné. Mohli by sa tam dostať do priekopy, lebo ide o členitý terén,“ vysvetlil dispečer Správy a údržby ciest Róbert Vincler. Všetky ostatné úseky na území KSK sú podľa neho zjazdné. Vodičov opäť vyzval k maximálnej opatrnosti.

„Treba prispôsobiť jazdu povahe a stavu vozovky. Najmä na cestách III. triedy, ktoré sú takisto ošetrené, ale podľa operačného plánu sú v poradí až na poslednom mieste,“ dodal Vincler.

V Prešovskom kraji mali cestári v teréne 97 sypačov. Cesty na Šariši a hornom Zemplíne sú zjazdné. Po stredajšom hustom snežení je na cestách prvej triedy asi dvojcentimetrová kašovitá vrstva snehu. V oblasti Humenného sú cesty mokré. Na cestách II. a III. triedy je ujazdená 3 – 5-centimetrová vrstva snehu.

Ako uviedol Tomáš Lažo zo Správy a údržby ciest, počas noci cestári prepluhovali 12 852 kilometrov ciest a posypali vyše 6000 kilometrov komunikácií chemickým alebo inertným materiálom. Hasiči mali pokojnú noc. Ráno mali technický zásah vo Svidníku, kde sa dostal mimo cestu poľský kamión.

V podtatranskom regióne sú všetky cesty po stredajšom snežení prejazdné. Cesty I/67 a I/18 sú prevažne mokré. Ujazdená vrstva snehu do troch centimetrov je na horských priechodoch Branisko a Podspády – Lysá Poľana. Podľa informácie z dispečingu Správy a údržby ciest v Poprade by mali vodiči zvýšiť opatrnosť pri prejazde cez horský priechod Vernár – Pusté pole na ceste I/18, kde v noci pršalo a následne snežilo, takže cesta je zľadovatená.

Na cestách II. triedy v oblasti Vysokých Tatier je ujazdená vrstva snehu od dvoch do štyroch centimetrov. Na cestách III. triedy v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je na cestách ujazdená vrstva snehu od dvoch do piatich centimetrov. Všetky cesty sú zjazdné aj v okrese Stará Ľubovňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu