Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Väčšina Slovákov je nespokojná so sexuálnym životom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Väčšina slovenských mužov i žien vraj nie je spokojná so svojím sexuálnym životom. Deväť z desiatich Slovákov a Sloveniek praktizuje klasickú súlož. Vyplynulo to z internetového prieskumu, ktorý sa uskutočnil v septembri a októbri na portáloch životného štýlu.

Na 25 otázok odpovedalo vyše 6000 žien a zhruba 5000 mužov. Odborníci upozornili, že prieskum mapuje situáciu medzi ľuďmi, ktorí sa, na rozdiel od väčšiny, neboja o sexe hovoriť.

Bezvýhradne spokojných so sexuálnym životom je podľa výsledkov prieskumu viac ako tretina opýtaných; rovnaké percento účastníkov ankety pripustilo, že by ich sexuálny život mohol byť lepší. Približne dve tretiny mužov a tri pätiny žien však nie sú úplne spokojné so svojím sexuálnym životom; polovica mužov a dve pätiny žien by sa radi milovali častejšie. Skúsenosť s predstieraním orgazmu priznala zhruba polovica účastníčok ankety. Nespokojnosť so svojou erekciou vyjadrilo vyše 13 percent mužov.

Väčšina Slovákov sa miluje klasicky, skúsenosti s orálnym sexom priznalo 87 percent opýtaných a viac ako dve pätiny s análnym sexom. K sadomasochistickým praktikám sa priznalo osem percent opýtaných. Kým väčšina mužov (88,37 percenta) má rada sexi striptíz, ženy sú v tomto ohľade zdržanlivejšie - náklonnosť k eroticky ladenému striptízu priznalo zhruba 64 percent žien. Deväť z desiatich respondentov oboch pohlaví sa túži milovať na neobvyklých miestach. Kým muži považujú za zvodné reč tela a pohľad, ženy okrem toho okúzli aj vôňa.

Vyše 70 percent opýtaných mužov i žien viac či menej súhlasí s tvrdením, že dobré manželstvo alebo dlhodobý vzťah nemôžu existovať bez dobrého sexu. O čosi väčšie percento populácie považuje za veľmi dôležité, aby sa partneri poznali po intímnej stránke už pred svadbou. Zástupkyne nežného pohlavia však majú rozdielny názor na sex na prvom rande ako muži. So sexom na prvom rande by súhlasili takmer dve pätiny mužských účastníkov ankety, no iba 12,43 percenta žien.

Sexuológ Jozef Dúbravický upozornil, že prezentovaný prieskum vypovedá len o niektorých ťažkostiach a o ľuďoch, ktorí boli ochotní rozprávať o sexe. "Veľká väčšina ľudí ešte stále je skrytých, nepoznaných, ktorých by bolo treba riešiť," tvrdil. Zároveň však poznamenal, že sexuálne skúsenosti, praktiky a frekvencia stykov Slovákov sú podobné ako v ostatných štátoch Európy. "Ničím nevybočujeme, nie sme ani horší, ani lepší," zhodnotil. Rozdiel je podľa neho najmä v tom, ako sa o sexe na Slovensku hovorí. "Iné krajiny, ktoré sú trošku ďalej vo svete, viacej o tom hovoria a potom štatistiky môžu byť trošku inakšie," dodal.

Viac ako polovica ľudí hovorí o sexe s kamarátmi, približne 70 percent opýtaných vyhľadáva informácie o sexe na webe.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu