Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Gašparovič streľbu nepočul, o bezpečnosť sa neobáva

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič sa o svoju bezpečnosť neobáva. Uviedol to dnes jeho hovorca Marek Trubač v reakcii na vraždu advokáta Ernesta Valka.

"Pán prezident nočnú streľbu nepočul, pretože býva na opačnej strane obce Limbach ako zavraždený Valko. O tejto tragickej udalosti sa dozvedel od svojej ochranky, ktorá ho informovala ihneď, ako sa o tom dozvedela polícia," uviedol hovorca v reakcii.

Každá strata ľudského života je podľa Gašparoviča smutnou udalosťou pre najbližšie okolie, rodinu a príbuzných. Hlava štátu preto dúfa, že okolnosti vraždy sa polícii podarí vyšetriť, dodal jeho hovorca.

Ernesta Valka v pondelok vo večerných hodinách zastrelili v rodinnom dome v Limbachu. Informáciu potvrdil v noci počas krátkeho brífingu minister vnútra Daniel Lipšic.

Valko bol v roku 1992 predsedom Ústavného súdu ČSFR, predtým bol podpredsedom Snemovne ľudu. Ako advokát pôsobil od roku 1993. V minulosti zastupoval Slovenský plynárenský priemysel v súdnom spore o tzv. Duckého zmenky. Figuroval aj v súdnej kauze Tipos.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu