Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Na Luníku IX horelo, zasahovalo 17 hasičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Košických hasičov privolali v sobotu po 18. hodine k požiaru bytu na sídlisku Luník IX. Podľa informácií operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Daniela Takáča, požiar vznikol na 5. poschodí bytu na Hrebendovej ulici 28.

„Dvaja príslušníci s dýchacími prístrojmi vošli do zadymeného bytu na prieskum, pri ktorom zistili, že sa v ňom nenachádzajú žiadne osoby. Na odvetranie postupne pootvárali všetky okná. V kuchyni našli dvojkilogramovú propán-butánovú fľašu, ktorú vyniesli na chodbu. Požiarom nebola nijako poškodená,“ priblížil podrobnosti zásahu operačný dôstojník KR HaZZ s tým, že požiar po lokalizácii uhasili útočným prúdom.

Škodu vyčíslili na 1660 eur a uchránené hodnoty na 3320 eur. Ako príčinu požiaru určili hasiči nedbanlivosť a neopatrnosť dospelých. „Na mieste zasahovalo 6 kusov techniky a až 17 príslušníkov pre prípad, že by museli z husto obývaných bytových domov evakuovať ľudí, k čomu nakoniec nedošlo,“ dodal Daniel Takáč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu