Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Od pondelka na D1 z Bratislavy do Trnavy len 110 km/h

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Maximálna povolená rýchlosť na diaľnici D1 Bratislava – Trnava v oboch smeroch vo všetkých jazdných pruhoch bude od pondelka 1. novembra 110 km/h. Dôvodom zníženia rýchlosti z doterajších 130 km/h na 110 km/h je vyššia bezpečnosť. Polícia v predstihu upozorňuje aj na zmeny v dopravnom značení na frekventovanej diaľnici.

"Naším zámerom nie je vyberanie blokových pokút, ale pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti na cestách, najmä zníženie nehodovosti a úmrtnosti," informovala hovorkyňa KR PZ Denisa Baloghová.

Polícia vyzýva vodičov, aby rešpektovali dopravné značenie a dodržiavali predpísané rýchlosti. V prvých týždňoch budú policajti pôsobiť preventívne a zistené priestupky budú riešiť podľa závažnosti. "Avšak k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušia dopravné predpisy a svojou jazdou ohrozia iných vodičov a chodcov, budeme nekompromisní," zdôraznila Baloghová.

Ako Baloghová informovala, prezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak vydal v poslednom období pokyny, ktorých zámerom je pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti na cestách. Zamedzením skrytého kontrolovania vodičov vychádza polícia v ústrety občanom. V prípade neoznačených hliadok okrem typu a farby vozidla uverejňuje aj konkrétnejší úsek, kde je kontrola vykonávaná. Sú to najmä úseky v blízkosti škôl, nemocníc, miesta zvýšeného výskytu nemotorových účastníkov a nehodové úseky. V piatky a počas víkendov polícia zvýšila kontroly vodičov na alkohol a návykové látky. Hliadky sú sústredené najmä v blízkosti kultúrno-spoločenských podujatí, v okolí zábavných centier, diskoték, herní a barov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu