Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

ŠÚ odskúšal spracovanie výsledkov volieb

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Štatistický úrad SR dnes úspešne odskúšal spracovanie výsledkov volieb do orgánov samosprávy obcí 2010. V priestoroch pracovísk ŠÚ SR v sídlach krajov pracovalo 52 počítačov a 245 pracovníkov ŠÚ SR.

"Počas skúšky sa nevyskytli problémy a otestovala sa funkčnosť programového vybavenia," informovala tlačová tajomníčka ŠÚ SR Eva Kelemenová. Druhá skúška bude 9. novembra, tretia celoplošná 23. novembra. Po prvom teste je potrebné urobiť drobné úpravy programového vybavenia týkajúce sa vzhľadu pracovných protokolov a hlásení chýb.

Cieľom dnešného testovania bolo odskúšať programové vybavenie pre odborné (sumarizačné) útvary miestnych volebných komisií. ŠÚ SR ich zo zákona zriaďuje pre 10 miest s viac ako 50 okrskami. Testovali aj programové vybavenie pre odborné (sumarizačné) útvary obvodných volebných komisií. Tieto sú utvorené pre všetky obvodné volebné komisie. Overovalo sa tiež programové vybavenie pre odborný (sumarizačný) útvar Ústrednej volebnej komisie.

Starostov, primátorov a poslancov zastupiteľstiev si budeme voliť v sobotu 27. novembra od 7:00 do 20:00 v 2 926 obciach, vrátane mestských častí Bratislavy a Košíc. Ak však v niektorej obci nebudú podané kandidačné listiny, voľby sa nevykonajú a musia sa vyhlásiť nové.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu