Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlodeji elektriny spôsobili na Luníku IX výpadok

Sídlisko Luník IX
Sídlisko Luník IX (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Na Luníku IX je bez elektriny nielen Hrebendova ulica, ale už aj Krčméryho. „Zákazníci z ulice Hrebendova, ktorých sme museli pre zlý a život ohrozujúci stav elektrických rozvodov odpojiť od elektriny, sa neoprávnene pripájali predlžovacími káblami na rozvody elektriny na Krčméryho ulici, kde došlo k preťaženiu siete a výpadku elektriny,“ informovala hovorkyňa spoločnosti Východoslovenská distribučná Andrea Danihelová.

Doložila, že v týchto hodinách sa ich pracovníci snažia obnoviť dodávky elektriny na Krčméryho. „Avšak vzhľadom na situáciu na Luníku IX a neustále preťažovanie siete neoprávnenými odbermi, nie je možné zaručiť stabilnú dodávku elektriny na Krčméryho ulici. Situácia sa rýchlo mení a nevieme povedať, ako dlho budú mať elektrinu, či ju budú mať aj vo štvrtok ráno,“ povedala Danihelová.

Východoslovenská distribučná, ako povedala Danihelová, bola nútená začiatkom tohto týždňa vypnúť dodávku elektriny pre Hrebendovu ulicu pre približne 400 rodín predovšetkým pre nevyhovujúci a život ohrozujúci stav elektrických rozvodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu