Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Autodróm pri Trnave nebude, radnica chce vycúvať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA - Autodróm špičkových parametrov pre najprestížnejšie automobilové a motocyklové súťaže pri Trnave nebude. Radnici dochádza trpezlivosť s investorom, pre ktorého už viac ako dva roky rezervuje 300 hektárovú plochu.

Mestskí poslanci majú na najbližšom rokovaní rozhodnúť o ukončení spolupráce so spoločnosťou Development 2, ktorá autodróm mala stavať. Dôvodom skončenia spolupráce je podľa vyjadrenia majetkovej komisie mesta nečinnosť spoločnosti Development 2. Poslanci ešte vo februári 2008 súhlasili s memorandom o spolupráci, ktoré súviselo s vybudovaním nadregionálneho centra s autodrómom, zábavným parkom, golfovým ihriskom, hotelom a ďalšími aktivitami v lokalite Medziháj pri Trnave.

Mesto sa zaviazalo spoločnosti predať 300 hektárový pozemok, za čo malo zinkasovať približne 13 miliónov eur. Spoločnosť Development 2 na konci minulého roku radnici potvrdila, že jej záujem o pozemky trvá. Pôvodný zámer však chcela upraviť, keďže autodróm medzitým postavila iná spoločnosť pri Dunajskej Strede.

Tým sa však komunikácia nádejného investora so samosprávou skončila. Ozvala sa však iná spoločnosť, ktorá si chce 70 hektárov z pozemkov rezervovaných pôvodne pre autodróm prenajať na vybudovanie golfového ihriska. Majetková komisia súhlasila a poslancom navrhla ukončiť spoluprácu so spoločnosťou Development 2.

Poslanci majú plány na vybudovanie autodrómu definitívne pochovať 19. októbra. Ak poslanci odhlasujú koniec plánovaného zámeru, vydýchnu si obyvatelia Ružindola, ktorí proti projektu protestovali petíciou. Autodróm sa mal nachádzať v tesnej blízkosti ich obce, ľudia sa obávali hluku, smradu, ale aj preplnených ciest pri motoristických podujatiach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu