Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prípady šialených strelcov na Slovensku a v Európe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Výber prípadov šialených strelcov v uliciach na Slovensku a v Európe v posledných rokoch:

13. mája 2003 - Zhruba po mesačnej prestávke ohrozoval ľudí v Košiciach neznámy maniak, ktorý strieľal z auta pri železničnej stanici na náhodné obete z upravenej vzduchovky. Postrelil dve ženy. Mesiac predtým šialený strelec zranil v Košiciach troch ľudí.

18. októbra 2005 - Tridsaťročný muž začal večer bezhlavo strieľať z pištole po všetkých prítomných v reštaurácii v Rykynčiciach na juhu Slovenska. Zranil štyroch ľudí a potom sa sám zastrelil.

30. augusta 2010 - Streľba v bratislavskej okrajovej časti Devínska Nová Ves si vyžiadala sedem mŕtvych a 14 zranených. Podľa nepotvrdených informácií spáchal muž samovraždu.

 

11. júla 2007 - Osemnásťročný Pekka-Eric Auvinen vo fínskej strednej škole zastrelili ôsmich ľudí a potom sám seba, vypálil celkom 69 výstrelov a pri sebe mal viac než 300 nábojov.

27. júla 2007 - Tridsaťosemročný muž strieľal po náhodných okoloidúcich vo východosrbskej obci Jakubvac z legálne držanej loveckej pušky. Zastrelil deväť ľudí a dvoch zranil.

29. mája 2008 - Pri bosnianskom meste Tuzla zastrelil muž šesť ľudí a vážne zranil ďalšiu osobu. Útočníkom bol bývalý bosniansky vojak.

11. marca 2009 - Sedemnásťročný Tim vtrhol do svojej bývalej strednej školy vo Winnendene a zbraňou svojho otca v nej zastrelil osem dievčat, jedného chlapca a tri učiteľky. Pri úteku zabil ďalších dvoch ľudí a nakoniec aj sám seba. Po hroznom čine polícia otca strelca vyšetrovala kvôli možnému zabitiu 15 osôb z nedbanlivosti. Považuje ho za ďalšieho páchateľa. Porušil totiž predpisy a svoju zbraň nemal uzamknutú tak, ako nariadenie prikazuje.

31. decembra 2009 - Celkom päť ľudí zastrelil kosovský Albánec v meste Espoo pri Helsinkách, z toho štyroch v nákupnom stredisku. V byte potom zabil svoju bývalú priateľku. Útočník spáchal samovraždu.

2. júna 2010 - Dvanásť ľudí zabil a jedenásť zranil britský taxikár na niekoľkých miestach v grófstve Cumbria v severozápadnom Anglicku. Útočník nakoniec spáchal samovraždu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu