Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Fanúšikov z Belehradu v Bratislave krotila polícia!

Fanúšikovia mužstva Crvena zvezda Belehrad Zobraziť galériu (6)
Fanúšikovia mužstva Crvena zvezda Belehrad

Aktualizované

BRATISLAVA - Fanúšikovia futbalového mužstva Crvena zvezda Belehrad vyvolali pred zápasom so Slovanom Bratislava policajné manévre. Proti fanúšikom zasiahli policajti už v noci zo stredy na štvrtok, krotiť ich museli aj niekoľko hodín pre stretnutím Európskej ligy.

Priaznivci srbského tímu búchali delobuchy a nadránom policajti riešili aj bitku. V noci zaistili jedného Srba a jedného občana Chorvátska, informoval František Peczár z bratislavského krajského policajného riaditeľstva.

Asi tri až štyri stovky fanúšikov sa hodinu pred polnocou zhromaždili v centre Bratislavy. Pred Slovenským národným divadlom podľa Peczára hlučným správaním a používaním delobuchov rušili nočný kľud. "Na miesto boli vyslané policajné hliadky, ktoré na obnovu verejného poriadku použili potrebné sily a prostriedky," uviedol hovorca.

O niekoľko hodín neskôr si policajti na dunajskom nábreží všimli konflikt troch mužov. Podľa Peczára išlo o občana Chorvátska (20) a muža zo Srbska (24). Tretí Slovák tvrdil, že ho násilím odvliekli z Bielej ulice v centre. Tam podľa hlásenia na policajnú linku dvaja útočníci napadli skupinu asi desiatich osôb teleskopickými kovovými tyčami. Tie potom policajti našli pri prehliadke cudzincov. Predviedli ich na policajné oddelenie.

Stovky fanúšikov sa vo štvrtok popoludní do centra mesta vrátili. Počas pochodu ulicami, počas ktorého spievali, skandovali a zapaľovali svetlice, ich sprevádzali desiatky policajtov. Fanúšikovia vpochodovali pred historickú budovu Slovenského národného divadla a potom sa rozišli do okolitých krčiem.

Futbalový zápas medzi Slovanom a Crvenou Zvezdou sa skončil remízou. Znamená to, že do štvrtého predkola Európskej ligy postúpilo mužstvo Slovanu, srbské mužstvo ostalo porazené. Aj napriek tomu bola situácia v okolí štadiónu po zápase pokojná, odchod futbalových fanúšikov zo štadiónu na Pasienkoch bol bez problémov. Mnohí srbskí fanúšikovia bezprostredne po zápase zamierili na parkovisko, kde ich už čakali autobusy a mikrobusy. Na ceste domov ich po hranice sprevádzali policajné kolóny. Zvyšok Srbov strávil dnešnú noc v Bratislave.

Technický riaditeľ ŠK Slovan Zdeno Roman ocenil prácu policajtov, vďaka ktorým podľa neho nedošlo na štadióne k problémom. Roman ďalej uviedol, že dnešný zápas naplnil ich očakávania, pretože vedeli, že pôjde o stretnutie dvoch silných fanklubov, ktoré sa budú snažiť preveriť bezpečnostné opatrenia. Na futbalovú plochu však napokon diváci neprenikli. Roman ešte nevedel odhadnúť výšku škôd, ktoré futbaloví fanúšikovia na štadióne napáchali.

Počas zápasu na štadióne horeli dymovnice, ktoré sa aj napriek trojstupňovej kontrole podarilo Srbom prepašovať. Ešte pred západom polícia zadržala štvoricu fanúšikov Slovanu, ktorí na Srbov hádzali kamene.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu