Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Obvinili 35 colníkov, robili fiktívne kontroly za milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia obvinila 35 colníkov, ktorí údajne fiktívnymi kontrolami kamiónov na hranici s Ukrajinou pripravili štát na cle o vyše 3,5 milióna eur. Informovala o tom vo štvrtok televízia Markíza.

Tridsaťdva mužov a tri ženy pracovali na hraničnom priechode vo Vyšnom Nemeckom, obvinení sú zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí až 20-ročné väzenie.

"Predstierali, že vykonávajú fyzickú kontrolu tovaru, ktorý mal prejsť na Ukrajinu, prípadne predstierali, že kontrolujú doklady uvedené v colných dokladoch, ktoré sa týkali tohto tovaru," uviedol Tibor Gašpar z Úradu boja proti korupcii.

Colníci podľa televízie fiktívne kontrolovali desiatky kamiónov v rokoch 2006 až 2008. Polícia prípad vyšetruje, zatiaľ napríklad nie je známe, či obvinení brali aj úplatky.

Podobný prípad odhalila polícia aj v roku 2008, kedy obvinili 14 colníkov a jedného policajta, ktorí vraj umožnili dovoz nelegálneho tovaru z Ukrajiny. Koncom roka 2005 sa zas polícii podarilo zadržať 15 hraničných policajtov z Vyšného Nemeckého, ktorí podľa vyšetrovateľov brali úplatky od ľudí prechádzajúcich slovensko-ukrajinskou hranicou. Za peniaze alebo cigarety im potom nekontrolovali batožinu a umožnili im bez problémov prejsť hranice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu