Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Dlhovali vyše milióna, skončili na ulici!

Neplatič sa stihol vysťahovať skôr ako prišiel exekútor.
Neplatič sa stihol vysťahovať skôr ako prišiel exekútor.

ROŽŇAVA - Z trojizbového bytu včera pod dohľadom exekútora a polície vysťahovali na ulicu najväčšieho neplatiča. V rožňavskom Stavebnom bytovom družstve (SBD) si vydýchli: dlh päťčlennej rodiny Milana F. totiž dosiahol neuveriteľných 1,1 milióna korún!

"S týmto neplatičom sme sa naťahovali od novembra 2001. Na nájomnom nám dlhoval 310-tisíc a poplatky z omeškania sa vyšplhali na 890-tisíc Sk, ktoré sa ročne úročia až 90-percentami!" povedala riaditeľka SBD Zuzana Pavelková. Nájomník neplatil a neustále sa odvolával. "Využil všetky opravné prostriedky. Súd mu povolil odklad exekúcie, potom mu nevyhovoval náhradný byt," dodala.

Rekordný neplatič však po včerajšku definitívne prišiel o strechu nad hlavou. Byt stihol sám vypratať, údajne sa presťahuje do podnájmu. "Pred 14 rokmi ma prepustili z bane. S manželkou, dvoma deťmi a vnučkou sme mali mesačne na prežitie iba 4 500 Sk. Ako máme platiť 6?000 za byt?" pýta sa. Za sedem dní je to v Rožňave už druhé deložovanie. Proti neplatičom však SBD bude i naďalej postupovať nekompromisne: od nezodpovedných nájomníkov budú súdnou cestou vymáhať aj poplatky za omeškanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu