Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

KIA zvoláva model cee´d na kontrolu bŕzd

Závod KIA v Tepličke nad Váhom
Závod KIA v Tepličke nad Váhom

ŽILINA - Automobilka KIA zvoláva na preventívnu bezpečnostnú prehliadku hlavného brzdového valca časť modelov cee'd, ktoré sa vyrábajú len na Slovensku. V západnej a východnej Európe by malo ísť na kontrolu 56.000 vozidiel vyrobených od 1. apríla 2008 do 30. marca 2009, opravu bude možno potrebovať 35.000 áut.

Na Slovensku treba prezrieť vyše 1600 automobilov, z ktorých asi 500 zrejme opravia. Dnes o tom informovali zástupcovia KIA Motors Sales Slovensko.

"Niektorí majitelia ohlásili zhoršenie výkonu bŕzd vozidla. Možnú príčinu problému sme identifikovali v hlavnom brzdovom valci. V súvislosti s týmto problémom neboli hlásené žiadne nehody ani zranenia," uviedla spoločnosť v tlačovej správe.

Na prehliadku by mali ísť autá vybavené systémom ESP, teda elektronického stabilizačného programu. Servis by mali navštíviť majitelia päťdverovej, trojdverovej i kombi verzie modelu cee'd. Kontrola vraj nepotrvá viac než štvrť hodiny, prípadná výmena hlavného brzdového valca zaberie najviac 35 minút. Za prehliadku ani prípadnú opravu majitelia vozidiel nebudú platiť.

"Spoločnosť KIA Motors už začala kontaktovať všetkých majiteľov, ktorých sa to týka, aby sa objednali na preventívnu bezpečnostnú prehliadku. Model KIA cee’d bol navrhnutý a vyrobený výhradne pre európsky trh," poznamenali zástupcovia automobilky. Vo fabrike neďaleko Žiliny sa vyrábajú ešte športovo-úžitkové autá KIA Sportage a Hyundai ix35.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu