Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kaliňák: Útok na veľvyslanectvo v Bagdade nezhorší našu bezpečnosť

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák

BRATISLAVA - Predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Robert Kaliňák sa nedomnieva, že sobotný bombový útok na slovenské veľvyslanectvo v Bagdade znamená zhoršenie bezpečnostnej situácie krajiny alebo našich občanov.

Pre agentúru SITA uviedol, že o útoku budú určite hovoriť v utorok na výbore, ktorý má na programe aj správu o bezpečnostnej situácii v SR. Nebudú sa mu ale venovať v samostatnom bode.

"Nemyslím si, že by útok znamenal väčšie ohrozenie Slovenska," povedal Kaliňák. Útok bol určite plánovaný dlhšie a vzhľadom na nepravdivé správy o schôdzke agentov CIA v budove veľvyslanectva, ktorú ministerstvo zahraničných vecí vylúčilo, nie je jasné, či SR bola skutočný cieľ.

Ministerstvo zahraničných vecí SR zatiaľ nové informácie nemá. Hovorca Juraj Tomaga pripustil, že za útokom mohla, ale aj nemusela stáť al-Káida. Stopercentne vylúčiť sa dá len konanie údajnej schôdzky amerických agentov na našom veľvyslanectve.

"Každý objekt, kde sa zdržiavajú cudzinci, je potenciálnym terčom samovražedných atentátnikov," dodal Tomaga. Zdôraznil, že veľvyslanectvo SR je na rušnej ulici v štvrti, kde sú viaceré ambasády.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu