Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za drogy sa vo V. Krtíši malo platiť bicyklami

Našli aj 45 rozobratých mobilných telefónov Zobraziť galériu (10)
Našli aj 45 rozobratých mobilných telefónov

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA – Dvoch mladíkov z Veľkého Krtíša obvinili z obchodovania s drogami. Vo štvrtok im pri domových prehliadkach a v aute zaistili igelitové sáčky s marihuanou na 17 dávok a bielym práškom.

Ako uviedla polícia, okrem toho im zaistili 45 kusov rozobratých mobilných telefónov, dva bicykle, päť rámov a deväť kolies, ako aj ďalšie časti bicyklov. Polícia preto predpokladá, že tieto veci pochádzajú z trestnej činnosti a konzumenti nimi platili za drogy. Obvinenými sú Martin R. (21) a Matúš G. (24), obaja z Veľkého Krtíša. Tretieho Tomáša P. (23), rovnako z Veľkého Krtíša, ktorému našli 3 pištoľové náboje a 1 puškový náboj, dnes podľa polície obvinili z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami, hrozí mu väzenie až na päť rokov.

Policajti zadržali celkovo tri podozrivé osoby. Pri domovej prehliadke zaistili aj náboje a strelné zbrane, ktoré zaslali na expertízne skúmanie. Obvineného Matúša prepustili a stíhajú na slobode. Hrozí mu trest odňatia slobody až do troch rokov. Obvinený Martin skončil v policajnej cele a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzbu. Hrozí mu väzenie až na desať rokov.

Obvineného Martina ešte v januári kontrolovala hliadka pri pohostinstve na Škultétyho ulici a našla mu sedem gramov marihuany. V marci ho obvinili z drogovej trestnej činnosti, polícia ho stíhala na slobode a hrozilo mu väzenie až na päť rokov. Policajti však zistili, že pokračuje v páchaní trestnej činnosti a podozrivé boli aj ďalšie dve osoby, ktoré predávali drogy v meste a jeho okolí. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu