Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Obžalovali lupiča, minulý rok prepadol sudcu a jeho rodinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Prokuratúra obžalovala začiatkom apríla Mareka D. z lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Keďže Marek D. odmietol vypovedať, polícia doteraz nepozná meno spolupáchateľa.

Spolu s komplicom sa podľa prokuratúry vlámal 2. novembra 2009 do domu sudcu krajského súdu v Banskej Bystrici Slavoja Sendeckého v Slovenskej Ľupči. Páchatelia oblečení v čiernom odeve s kuklami na hlavách vošli do domu cez rozbité okno v kuchyni. V tom čase sa v dome nachádzala okrem sudcu aj jeho manželka a dcéra.

Manželov páchatelia prinútili, aby si v obývačke na prízemí ľahli na zem a nedvíhali hlavy. Keď zistili, že na poschodí sa nachádza ich dcéra, dosiaľ neznámy páchateľ šiel s kladivom v ruke po ňu a prinútil ju zísť k rodičom. Prepadnutým následne Marek D. zviazal lepiacou páskou ruky a nohy a obaja komplici opakovane zisťovali, kde majú manželia trezor.

Keď páchateľov vyrušil zvuk motorového vozidla, ušli. Pri úteku stihli sudcovi a jeho žene vhodiť mobilné telefóny do hrnca s vodou. Sudca s manželkou obišli bez zranení. Škodu, ktorú po sebe lupiči zanechali, vyčíslili na približne 200 eur. Páchateľom v prípade dokázania viny na súde hrozí trest odňatia slobody od sedem do 12 rokov.

Marek D. bol zatiaľ päťkrát odsúdený, prevažne za krádeže. Posledný trest mu súd vymeral len deň po spáchaní lúpeže. Motívom lúpeže mohlo preto podľa prokurátorky odboru osobitného určenia Generálnej prokuratúry SR Evy Mišíkovej byť získanie peňazí pre družku a jej dieťa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu