Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Barbaru znásilnili na smetisku, zomrela na podchladenie!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

KOŠICE - Na stredu naplánoval Okresný súd Košice I hlavné pojednávanie v prípade znásilnenia s následkom smrti v rómskej osade Rudňany v okrese Spišská Nová Ves z decembra 2005. Okresný súd už raz v kauze rozhodol.

Ešte v máji 2007 uznal 31-ročného Kristiána K. a 20-ročného Bohuša T. vinnými, že po vzájomnej dohode z garáže, kde sa konala diskotéka, násilím odvliekli 20-ročnú Barboru na smetisko na okraji osady. Jeden po druhom opité dievča znásilnili a nechali ležať na mieste. Barbora sama nevládala vstať a takmer vyzlečená v desaťstupňovom mraze zomrela na podchladenie. Prvý obžalovaný dostal desať rokov väzenia, druhý štyri. Tretieho obžalovaného 25-ročného Šimona H. súd oslobodil, lebo dospel k záveru, že skutok nespáchal.

Bohuš T. sa odvolal. Odvolanie podal aj prokurátor, ale proti oslobodeniu Šimona H. Krajský súd rozsudok preskúmal a v niektorých častiach zrušil. Prvostupňovému súdu nariadil doplniť dokazovanie, napríklad výsluchom ďalších svedkov. Obnovené pojednávanie sa súd pokúša neúspešne otvoriť skoro rok. Dôvodom odročovania bola neprítomnosť niektorých obžalovaných alebo svedkov, obyvateľov osady.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu