Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Maročan po havárii s 3 obeťami obviňoval ženu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Na štyri roky väzenia v ústave s minimálnym stupňom stráženia odsúdil Krajský súd v Košiciach občana Marockého kráľovstva Abderrazzak Laaouina (27) za usmrtenie a ublíženie na zdraví.

Zároveň mu uložil zákaz deväť rokov viesť motorové vozidlá. Podľa právoplatného rozsudku cudzinec žijúci v Krompachoch v októbri 2007 ako vodič Fordu Mondeo spôsobil tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej zahynuli traja ľudia a dvaja boli ťažko zranení.

Maročan medzi obcami Odorín a Jamník v okrese Spišská Nová Ves predbiehal cez plnú čiaru kolónu áut. Po predídení troch áut v snahe zaradiť sa medzi dve vozidlá urobil, „náhly jazdný manéver“. Ford pritom dostal bočný šmyk a zrazil sa s protiidúcim Fiatom Panda.

V ňom zahynul manželský pár v seniorskom veku. Vo forde neprežila slovenská manželka Maročana. Jej dvaja známi, muž a žena v mladom veku, sediaci na zadnom sedadle, utrpeli ťažké zranenia s trvalými následkami.

Krajský súd pred vynesením rozsudku zamietol odvolanie Laaouina proti rozsudku Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi z mája 2009, ktorý obžalovanému vymeral rovnaký trest ako odvolací súd. Maročan v odvolaní tvrdil, že nehodu spôsobila jeho manželka, keď mu pri predbiehaní „neočakávane a nepochopiteľne“ strhla volant doprava.

Inak by vraj predbiehanie zvládol a plynulo by sa zaradil do svojho pruhu. Podľa krajského súdu takúto verziu vyvrátili výpovede zranených členov posádky fordu a vylúčil ju aj znalec z odboru dopravy. Poškodení si podľa rozsudku náhradu škody za ublíženia na zdraví majú uplatniť v občianskom súdnom konaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu