Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ťažká nehoda lyžiarov, uzatvorili svah na Š. Plese!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Dočasné zatvorenie svahu Esíčko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách si vyžiadal úraz lyžiara (10) z Lučenca. Na mieste zasahovali ako prví dobrovoľní záchranári Tatranskej horskej služby.

„V tomto prípade sme požiadali o pomoc Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu, pretože išlo o zlomeninu stehennej kosti desaťročného lyžiara. Bolo to veľmi bolestivé,“ povedal šéf tatranských dobrovoľných záchranárov Jaroslav Švorc. Časť svahu Esíčko museli záchranári uzavrieť kvôli vrtuľníku, ktorý pristál priamo na zjazdovke.

Vrtuľník previezol zraneného chlapca na ďalšie ošetrenie do popradskej nemocnice. V čase, keď záchranári zasahovali na Esíčku, dostali hlásenie o ďalšom ťažkom úraze na zjazdovke Furkota, kde lyžiarka (49) z Michaloviec „vyletela zo zjazdovky, preletela cez ochrannú sieť a vrazila do nejakej prekážky,“ povedal J. Švorc.

S najväčšou pravdepodobnosťou si žena pri náraze polámala rebrá. Zranenú lyžiarku previezla sanitka Emergency Medical Service na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Poprade. Príčinou oboch úrazov, ktoré sa udiali v rozpätí asi desiatich minút, bola podľa Švorca kolízia s iným lyžiarom. Do mladého chlapca narazil poľský lyžiar. V druhom prípade si dvaja lyžiari skrížili dráhy, pričom postihnutá lyžiarka sa už nemala kde vyhnúť a vyletela z trate.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu