Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na západe sneží, SHMÚ varuje pred poľadovicou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal dnes výstrahu 1. stupňa. Varuje, že na väčšine územia našej krajiny sa môže vyskytnúť poľadovica na cestách a na viacerých miestach platí tiež výstraha pre sneženie. Informuje o tom internetová stránka ústavu.

Výstraha pre poľadovicu trvá približne do 20:00, na východe krajiny do 18:00. Teploty by mali byť v mínusových hodnotách, napadnúť by mohlo desať až 20 cm snehu. Podľa Stella Centra sú všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a väčšina ciest I. triedy zjazdné a prejazdné.

Povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, na západe Slovenska pokrytý čerstvou až kašovitou a miestami utlačenou vrstvou snehu. V severných a hornatejších častiach Slovenska sú vozovky pokryté kašovitou až utlačenou a miestami zľadovatenou vrstvou snehu.

Upozorňuje, že na cestách s vlhkým, mokrým a zasneženým povrchom, na mostoch a v okolí vodných tokov a nádrží treba rátať s poľadovicou. Zasnežené a v mnohých úsekoch neupravené vozovky hlásia informátori Stellacentra najmä z okrajových častí Bratislavy a blízkeho okolia, rovnako aj z okolia Pezinka, Modry, Malaciek, Kútov, Senca, Trnavy, Senice a Starej Turej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu