Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Falošní policajti urobili prehliadku a kradli!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NITRA - Šokovaný mladík predložil policajtom občiansky preukaz a pustil ich do bytu, ktorý mu prehľadali. Po ich odchode zistil, že mu ukradli peniaze. K prípadu došlo ešte začiatkom decembra minulého roku v obci Čechy (okres Nové Zámky), polícia o ňom informovala dnes.

Ako uviedla, dvaja doposiaľ neznámi páchatelia okolo 19. hodiny zabúchali v bytovke na dvere bytu a predstavili sa ako príslušníci polície. Mladíkovi oznámili, že hľadajú drogy a musia prehľadať byt, pričom jeden z mužov držal v ruke krátku strelnú zbraň.

Falošným policajtom mladík predložil na požiadanie aj občiansky preukaz. Muži vošli do bytu a zatiaľ čo jeden z nich prehľadával byt, druhý išiel s mladíkom do vedľajšej izby, kde jeho kamarát pozeral televízor. Po „prehliadke“ obaja falošní policajti z bytu odišli na neznáme miesto. Po ich odchode mladíci zistili, že im chýba 20 eur. Až vtedy im zrejme ich konanie prišlo podozrivé a celú vec oznámili na polícii.

Novozámocký vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody a krádež, páchateľom hrozí väzenie až na päť rokov.

Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby v žiadnom prípade nenaleteli takýmto podvodníkom a nepúšťali si do bytov ľudí, ktorí sa len ústnym vyhlásením prihlásia k policajnému zboru. Ústnym vyhlásením preukazuje policajt príslušnosť k policajnému zboru len vo výnimočných prípadoch, no ihneď len čo to okolnosti dovolia, sa policajt preukáže služobným preukazom alebo odznakom služby kriminálnej alebo finančnej polície. Príslušnosť preukazuje policajt rovnošatou s identifikačným číslom a menovkou, ktorá obsahuje meno, priezvisko, prípadne akademický titul policajta. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu