Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dôvera a Apollo získali podľa ich zástupcov súhlas na zlúčenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Apollo, za ktorými stojí finančná skupina Penta, sa zrejme budú môcť od budúceho roka spojiť. Na zlúčenie totiž získali súhlas Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), informovala Andrea Horká z Dôvery.

Spojiť sa od januára majú aj dve štátne poisťovne - Všeobecná (VšZP) a Spoločná zdravotná poisťovňa (SZP). Na Slovensku pôsobí ešte súkromná zdravotná poisťovňa Union.

Zámer spojiť Dôveru a Apollo ohlásili ich zástupcovia už skôr. Očakávajú, že zlúčenie poisťovní zníži napríklad náklady na prevádzku. ÚDZS udelil súhlas na spojenie dnes, uviedli v tlačovej správe predstavitelia poisťovne. Nová poisťovňa bude vystupovať pod názvom Dôvera.

Celkovo by mala mať poisťovňa asi 1,4 milióna klientov. Najväčšou na trhu však ostane VšZP, v ktorej bude po spojení so SZP poistených asi 3,5 milióna ľudí. Union má zhruba 350.000 klientov.

Po spustení reformy zdravotníctva bývalou vládou fungovalo na Slovensku šesť zdravotných poisťovní. Už skôr zanikla najmenšia Európska zdravotná poisťovňa, za ktorou stála finančná skupina J&T. Zdravotné poisťovne rozdeľujú väčšinu peňazí v slovenskom zdravotníctve.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu