Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Fico ignoruje 17. november: Odcestoval do Londýna

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Na jednodňovú zahraničnú pracovnú cestu do Londýna odcestoval premiér Robert Fico v deň 20. výročia Nežnej revolúcie.

Počas dňa sa stretne s britským predsedom vlády Gordonom Brownom, s predsedom Zahraničného výboru Dolnej snemovne britského parlamentu Michaelom Gapesom a predstaviteľmi University College of London. Na pôde tejto vzdelávacej inštitúcie vystúpi Fico s prednáškou Slovensko 21. storočia.

Predsedovia vlád oboch krajín budú dnes počas spoločného pracovného stretnutia diskutovať o vzájomných vzťahoch medzi SR a Spojeným kráľovstvom. Témou bude aj postoj Slovenska k vybraným otázkam európskej agendy, inštitucionálnym reformám, klimatickým zmenám, energetickej bezpečnosti, riešení globálnej hospodárskej a finančnej krízy a taktiež problematike ďalšieho angažovania sa SR na stabilizácii v Afganistane.

Po návrate z britskej metropoly sa Fico zúčastní na slávnostnom galavečere k 20. výročiu novembrových udalostí 1989. Podujatie v Slovenskom národnom divadle sa začne o 20:00. V stredu ráno o 8:30 čakajú premiéra na Úrade vlády SR pracovné raňajky s prezidentom Európskeho parlamentu Jerzym Buzekom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu