Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SDKÚ: SR bude po Ficovej vláde potrebovať obnovu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica dennodenne dokazuje, že Slovensko bude po rokoch ničenia a devastácie potrebovať obnovu. Tvrdia to poslanci opozičnej strany SDKÚ-DS v reakcii na parlamentom prerokúvaný návrh rozpočtu na budúci rok.

"Vláda Roberta Fica má k dispozícii také finančné prostriedky, ktoré doteraz nemala žiadna iná vláda v histórii Slovenskej republiky. Napriek tomuto faktu návrh štátneho rozpočtu nijakým spôsobom nerieši súčasné problémy Slovenska, ani problémy občanov tejto krajiny," povedal na piatkovej tlačovej konferencii podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš.

Návrh štátneho rozpočtu tak podľa strany neúmerne zadlžuje Slovensko a ničí verejné financie, čo podľa Mikloša potvrdzuje aj fakt, že Európska komisia preradila Slovensko z hľadiska udržateľnosti verejných financií do najrizikovejšej kategórie krajín.

SDKÚ-DS preto rozpočet odmieta ako celok. Napriek tomu poslanci strany predložia niekoľko pozmeňujúcich návrhov, ktoré majú smerovať predovšetkým k zvýšeniu zdrojov na sociálnu inklúziu a zlepšeniu financovania regionálneho školstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu