Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Pápež prepadol 3 banky, dostal 8 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Osem rokov za mrežami zostane Bratislavčan Štefan Pápež, ktorý sa v apríli pokúsil vylúpiť tri banky v hlavnom meste. Sumu 30.000 eur (903.780 Sk) si odniesol až z poslednej po dvoch neúspešných pokusoch.

Pápeža dnes odsúdil Okresný súd Bratislava V, ktorý schválil dohodu o vine a treste, keďže sa muž k činom priznal. Potvrdil to podpredseda súdu René Štepánik.

Päťdesiatnikovi hrozil trest od desiatich do 20 rokov, keďže ho obžalovali z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Doposiaľ netrestaný Bratislavčan sa preto priznal a dúfal, že mu poľahčujúce okolnosti umožnia dohodnúť sa s prokurátorom na nižšej sadzbe. Súd s dohodou súhlasil. "Uložil mu trest odňatia slobody osem rokov so zaradením na výkon trestu do ústavu s minimálnym stupňom stráženia a ochranný dohľad na jeden rok," uviedol Štepánik.

Lupiča chytili v apríli asi týždeň po prepadoch bánk. Najprv chcel peniaze získať v obchodnom centre Aupark. Zabránila mu v tom zamestnankyňa pobočky, ktorá sa s ním pustila do zápasu. Muž utiekol a v banke nechal len atrapu pištole.

Potom sa presunul do obchodného centra Avion, kde mu povedali, že nemajú žiadne peniaze. Vrátil sa tak do Auparku, kde mu nakoniec vystrašená pracovníčka ďalšej banky dala spomínanú sumu. Jeho činy zaznamenali kamery, muž sa však maskoval šiltovkou a bielou šatkou.

Keďže dnešný rozsudok je právoplatný, podľa podpredsedu súdu Pápež poputuje z vyšetrovacej väzby rovno do väzenia. Súd ho zaradil do prvej skupiny, kde sa bude môcť voľne pohybovať, ale aj pracovať. Práve prácou a dobrým správaním by si trest ešte mohol skrátiť o štvrtinu. O tom by však musel rozhodnúť súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu