Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Oceneného muža s nacistickým tetovaním už preverujú!

Nacistické tetovanie na hlave oceneného záchranára
Nacistické tetovanie na hlave oceneného záchranára

BRATISLAVA - Polícia preveruje, či jeden z banských záchranárov, ktorých vo štvrtok na Úrade vlády ocenil premiér Robert Fico za pomoc pri zdolávaní následkov banského nešťastia v Handlovej, spáchal trestný čin. Ocenený muž prišiel na podujatie s vyholenou hlavou, takže bolo vidieť, že na jej zadnej časti má vytetovaný nápis Blood and Honour skombinovaný s grafickým symbolom, ktorý používajú neonacisti.

"Polícia preveruje, či došlo k naplneniu skutkovej podstaty trestného činu podpory a propagácie hnutí, smerujúcich k potláčaniu práv a slobôd občanov," uviedol hovorca policajného prezídia Martin Korch.

Blood and Honour, v preklade Krv a Česť, je známa neonacistická organizácia, ktorá má svoje pobočky vo viacerých krajinách sveta, aj na Slovensku. Internetová encyklopédia Wikipedia o Blood and Honour v odkaze Skinheads uvádza: Časť skinheads začala pomaly smerovať k politickému mysleniu a jeden z hlavných aktérov tejto premeny bol Ian Stuart Donaldson, ktorý založil v roku 1977 hudobnú skupinu s názvom Skrewdriver. V roku 1979 založil malú politickú stranu White Noise, o ktorú sa zaujímal britský Národný front (NF). O dva roky neskôr sa Donaldsonova politická ministrana premenovala na Blood & Honour club.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu