Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Tragickú zrážku v Humennom spôsobil zrejme vodič cisterny

HUMENNÉ - Za tragickú zrážku nákladnej cisterny s návesom a nákladného auta Liaz, ktorá sa stala dnes ráno v Humennom, môže zrejme vodič cisterny.

"Nedal mu zrejme prednosť," povedal zástupca prešovskej policajnej hovorkyne Daniel Džobanik. "Predbežné zistenia ukazujú, že vodič nedal prednosť protiidúcemu nákladnému autu," uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

K zrážke vozidiel došlo dnes okolo 8:00 na križovatke v smere do Michaloviec. Po nehode hrozil výbuch cisterny, z návesu unikali pohonné hmoty. Križovatku, ako aj okolie polícia uzavrela na vyše jeden a pol hodiny. Neskôr sprejazdnila jeden jazdný pruh, krátko pred treťou hodinou uvoľnila aj druhý. "Miesto je prejazdné, autá sú už odtiahnuté na expertízu," informoval dispečer humenských hasičov.

Nehodu neprežil 57-ročný vodič cisterny. Vodiča a spolujazdca nákladiaku hospitalizovali. "Pacienti sú stabilizovaní. Jeden z nich vyžaduje urgentnú operáciu, pretože má zlomené obe predkolenia Spolujazdec utrpel úraz hrudníka, krku a hlavy. V ohrození života nie je ani jeden z nich," povedal Miroslav Halecký, primár chirurgie Nemocnice Andreja Leňa v Humennom

Cisterna mala podľa hasičov okolo 300 litrov pohonných hmôt. Ich prepravu zabezpečovala dcérska spoločnosť dominantného predajcu pohonných hmôt na Slovensku Slovnaft, potvrdil Molnár. "Cisterna viezla pohonné hmoty určené na dodávku odberateľom". Tvrdil, že zo samotnej cisterny, látka neunikla. Pri zásahu spolupracovali aj odborníci firmy. Presnú príčinu nehody určí vyšetrovanie. Polícia zatiaľ nevie, či vodiči pred jazdou pili, ani aká je vzniknutá škoda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu