Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

O trestnom oznámení na Cupera rozhodnú do mesiaca

Ján Cuper
Ján Cuper

BRATISLAVA - Mesiac majú orgány činné v trestnom konaní na to, aby rozhodli, či v súvislosti s výrokmi obhajcu Ivana L. Jána Cupera na adresu sudkyne Ivety Halvoňovej začnú trestné stíhanie vo veci pre ohováranie.

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa generálneho prokurátora Svetlana Husárová, okresný prokurátor odovzdá vyšetrovateľovi trestné oznámenie sudkyne a do mesiaca rozhodne o ďalšom postupe.

S prípadným obvinením Cupera, ktorý je v súčasnosti poslancom NR SR, by musel súhlasiť parlament. Trestné oznámenie na Cupera podala Halvoňová v piatok na Okresnú prokuratúru Bratislava 3. Nahnevali ju výroky obhajcu, ktorý minulý týždeň po vynesení odsudzujúceho verdiktu v kauze Triptych pred novinármi povedal, že sudkyňa rozhodla na politickú objednávku.

Senát Okresného súdu Bratislava 3 uznal minulý týždeň bývalého riaditeľa SIS Ivana L. za vinného z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa v kauze Triptych - Klaňanie troch kráľov. Ivana L. odsúdil na peňažný trest 500 000 Sk. Ak by túto sumu nezaplatil, senát určil aj náhradný trest - 12-mesačné väzenie. Ide o prvý rozsudok nad Ivanom L., v ktorom ho uznal súd za vinného. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu