Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pobilo sa 300 Rómov, napadli aj policajtov!

PREŠOV - Zhruba tri stovky obyvateľov rómskej osady v obci Svinia sa v utorok večer zapojili do hromadnej bitky, pri ktorej napadli aj policajnú hliadku.

Konflikt riešilo približne 50 policajtov, viacerých ľudí polícia predviedla. Informovali o tom televízie Markíza a Joj. Dôvodom bitky boli údajne spory medzi dvomi rodinnými klanmi.

"V súvislosti s útokom na verejného činiteľa bolo v noci a dnes predvedených šesť osôb," povedala televízii Joj policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.

Výtržnosti podľa Markízy prepukli po vyplácaní sociálnych dávok, mnohí účastníci bitky boli vraj opití. Obe televízie upozornili, že v Svinej už dlhší čas majú nezhody dve rozvetvené rodiny. Polícia dnes v osade uskutočnila ďalšiu akciu, pri ktorej zadržala niekoľkých mužov podozrivých z rôznej trestnej činnosti.

Hromadné potýčky v rómskych osadách na východnom Slovensku nie sú zriedkavé. V Huncovciach pri Kežmarku napadol v máji rozvášnený dav policajtov, vyšetrovatelia následne obvinili 17 ľudí. O niekoľko týždňov skôr sa približne stovka Rómov pobila v spišskej obci Žehra, viacero ľudí utrpelo zranenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu