Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Muž by sa utopil, policajt ho vytiahol

TURČIANSKE TEPLICE – Mladý policajt z Turčianskych Teplíc si vyšiel na ryby. Neďaleko prišla partia mladých. Vtom počul krik: „Marek, Marek, kde si!“ Po chvíľke zbadal na hladine rybníka bezvládne telo.

Všetko sa stalo v sobotu predpoludním. Policajt si rozložil s bratom rybárske náradie pri rybníku v obci Ďanová. Asi po pol hodine k chatke na brehu prišla ďalšia partia mladých ľudí. Rozložili si stany a chystali drevo na oheň.

Po čase sa vybral jeden zo skupinky kúpať. Plával popri brehu a namieril si to neskôr ďalej. Asi po 20 minútach policajt začul od chaty krik: „Marek, Marek kde si!“ Policajt sa pozrel na miesto, kde predtým naposledy videl plavca. Nikoho však vo vode nevidel. Vyštartoval bližšie a asi sedem metrov od brehu zbadal vo vode obrysy muža. Ležal vo vode nehybne dole tvárou.

Muž zákona bez zaváhania skočil do rybníka. Muža z vody vytiahol. Ten už nejavil žiadne známky života. Hneď sa pustil do jeho oživovania. Masíroval mu srdce a dával umelé dýchanie. Pribehol k nemu jeho brat a aj ľudia z partie mladých. Striedali sa pri pokusoch priviesť plavca k životu. Medzičasom zavolali záchranku. Do jej príchodu sa im podarilo muža prebrať k vedomiu a zachrániť. Plavec skončil v nemocnici. Zo Žiliny informoval policajný hovorca Radko Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu