Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Svetlice podpálili materskú školu

Zobraziť galériu (2)

KOŠICE - Takmer do tla vyhorela jedna trieda Materskej školy na Budapeštianskej ulici v Košiciach. Požiar zapríčinilo niekoľko svetlíc, ktoré preleteli oknom škôlky.

Stalo sa tak len pár minút po príchode Nového roka 2005. Bude trvať minimálne štvrť roka, kým dajú túto miestnosť pre deti opäť do poriadku. Škoda sa odhaduje na viac ako 100 000 korún.

"Krátko po ich vystrelení volali obyvatelia z Juhoslovanskej ulice, že stoja na 12. poschodí a vidia, ako svetlice letia do škôlky. Našťastie hasiči prišli do piatich minút od hlásenia, a tak sa požiar nestihol rozšíriť na zvyšok škôlky," tvrdí riaditeľka materskej školy Iveta Strukanová (39). Zamestnankyne prišli k požiaru už v noci a v sobotu a nedeľu likvidovali jeho následky.

"Zhoreli hračky, pracovné zošity detí i zariadenie. Dokonca i výhra detí zo súťaže. Tá predstavovala televízor, video a hračky dokopy za 30 000 korún. Bola to naša najkrajšia trieda. Žiaľ, bez finančnej pomoci ju nedokážeme opäť sprevádzkovať. Budeme vďační za každú korunu, ktorú sa nám podarí získať," hovorí I. Strukanová. Škôlka bude však oddnes riadne fungovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu