Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Prísnejší meter aj pre hodnotenie učiteľov

KOŠICE - Ministerstvo školstva v rámci prípravy nového školského zákona uvažuje v jednej jeho časti aj s novinkou - so zavedením systému hodnotenia pedagógov - učiteľov formou kariérneho rastu. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA minister školstva Martin Fronc.Doložil, že dosiaľ pedagógovia počas svojho pôsobenia absolvujú prvú a druhú kvalifikačnú skúšku.

Ako povedal Fronc, kariérny systém bude motivovať učiteľov k celoživotnému vzdelávaniu. ,,Bude postavený na tom, že učiteľ sa bude vzdelávať na základe výberu akreditovaných programov. Za absolvovanie každého akreditovaného programu získa istý počet bodov. Po dosiahnutí potrebného počtu bodov, postúpi vyššie.

Absolútna špička učiteľov, počet bude limitovaný, bude zaradená do špeciálnej kategórie – mimoriadne skúsený učiteľ, a zvýhodnene odmeňovaná. Minister Fronc doložil, že na prípravu tohto zákona potrebuje priestor a nemôže chodiť každý mesiac do parlamentu, keď poslanci opozície dávajú návrhy na jeho odvolanie. Fronc uviedol, že nespochybňuje toto právo poslancov, ale problém vidí v tom, že mu tým obmedzujú priestor pre tvorbu nových koncepcií a zákonov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu