Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pozor na zdraviu škodlivé detské líčidlá!

BRATISLAVA - V slovenských obchodoch sa objavili detské líčidlá, ktoré môžu byť škodlivé pre zdravie. Upozornil na to dnes Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ).

Nebezpečená kozmetika obsahuje olovo, ktoré môže okrem iného spôsobovať rakovinu. Úrad preto odporúča ľuďom, aby tento výrobok nepoužívali.

Súprava pod názvom MAKE UP 5727160 - GIRLS WORLD Cosmetics Series, ktorá pochádza z Holandska, obsahuje očné tiene, rúž, lesky na pery, štetec a tyčinku. Dátum výroby je 15. január 2008, líčidlá sa odporúčajú spotrebovať do 15. januára 2010.

"Olovo a jeho zlúčeniny je látka s predpokladanými karcinogénnymi účinkami na človeka, negatívne ovplyvňuje najmä tráviaci trakt, krvný obeh, srdcovo-cievny systém, centrálny nervový systém, obličky, imunitný systém, reprodukciu a dýchanie. Zvlášť toxický je pre deti," uviedol ÚVZ v tlačovej správe.

Distribútor výrobku spoločnosť Dráčik-Duvi stiahol podľa úradu túto kozmetiku zo všetkých pobočiek na Slovensku a Česku. Na všetky predajne distribuoval oznam pre zákazníkov o možnosti vrátenia výrobku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu