Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Expolicajtovi Petlušovi navrhli doživotie!

Róbert Petluš
Róbert Petluš (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Bývalému policajtovi Róbertovi Petlušovi, odsúdenému na 25 rokov väzenia za vraždu podnikateľa Jána Kubašiaka, hrozí doživotie. Zvýšenie trestu mu dnes pred senátom okresného súdu v Banskej Bystrici za údajnú účasť na prepadnutiach rodiny banskobystrického advokáta Jána Smetanu a rodičov futbalistu Vratislava Greška navrhla v záverečnej reči prokurátorka.

Ďalšiemu bývalému policajtovi Miroslavovi Jackovi hrozí trest 12 rokov väzenia. "Z dokazovaní vyplynulo, že skutky sa stali tak, ako sú uvedené v obžalobe, a preto navrhujem, aby súd uznal obžalovaných vinnými," povedala prokurátorka na záver viac ako dvojhodinovej záverečnej reči.

Proti bývalým policajtom svedčil najmä ich kolega Juraj Roszík, ktorý sa na prepadoch v rokoch 2004 a 2005 tiež podieľal. Roszík mal podľa súdov podiel aj na smrti podnikateľa Kubašiaka a pri vyšetrovaní tejto lúpežnej vraždy sa priznal aj k predchádzajúcim lúpežiam. Výmenou za miernejší trest osem a pol roka väzenia prezradil mená svojich údajných komplicov.

Petluš aj Jacko obvinenia od začiatku označili za falošné. Jacko dnes tvrdil, že ľutuje, čo stalo obetiam lúpeží, odborné posudky o psychických problémoch prepadnutých by však podľa neho mali čítať Roszíkovi a jeho skutočnému komplicovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu