Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Chytili pestovateľa, našli marihuanu aj masť!

Sadenice, ktoré zadržala polícia v aute Zobraziť galériu (2)
Sadenice, ktoré zadržala polícia v aute

ŽILINA – Pri náhodnej policajnej kontrole objavili sadenice, pri domovej prehliadke u pestovateľa nakoniec celú výbavu! Všetko sa to začalo pred pár dňami v Liptovskej Osade, kde policajti zastavili a kontrolovali auto Škoda Felícia s popradským evidenčným číslom. Posádku tvorili dvaja muži, ktorým v aute našli štyri plastové prepravky so 103 kusmi sadeníc zelenej rastliny.

Ako uviedla polícia vo svojej správe, „predbežná expertíza potvrdila, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o rastlinu z rodu Conope Canabis, s obsahom psychoaktívnej látky THC (tetrahydrokanabinol)“.

V dome Popradčana (29) v Liptovskej Lúžnej, kde prechodne býval, policajti našli „v rôznych formách množstvá zelenej sušenej rastliny od cigariet, cez sušené rastliny v celku a drť“. Popradčan podľa polície pestoval a prechovával rastliny od januára tohto roku, vyrábal z nich marihuanu a masť pre vlastnú potrebu. Vyšetrovateľ už muža obvinil, za „nedovolenú výrobu omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v štádiu pokusu“ mu podľa polície hrozí až desať rokov. Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu