Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matku, ktorá odhodila novorodenca, stále nenašli

(Zdroj: Jupiterimages)

TRENČÍN – Polícii sa zatiaľ nepodarilo vypátrať matku mŕtveho dievčatka, ktoré pred dvoma týždňami našli pri záhradkách neďaleko trenčianskeho sídliska Juh. Informoval o tom krajský policajný hovorca Pavol Kudlička.

Novorodeniatko našiel v igelitovej taške okoloidúci dôchodca. Bolo tam pohodené asi dva dni. Polícia začala trestné stíhanie pre zločin vraždy novonarodeného dieťaťa matkou. V prípade dokázania viny jej hrozí väzenie na štyri až osem rokov. Dievčatko minulý týždeň pochovali na náklady mesta na mestskom cintoríne. Malý hrob označuje drevený kríž bez mena. Neznámi ľudia pri ňom zapálili kahance. Ak sa nepodarí zistiť totožnosť matky, meno a priezvisko dieťaťu dodatočne určí súd.

Polícia informovala, že neznáma žena porodila živé dievčatko, následne ho usmrtila, zabalila do uteráka a igelitky. Potom ho pohodila na okraji poľa neďaleko trenčianskeho sídliska Juh. Podľa predbežných výsledkov pitvy sa dieťa síce narodilo živé, ale s ťažkým poškodením mozgu a malo veľmi malé šance na prežitie. Polícia po matke naďalej pátra, zároveň sa znovu obracia na verejnosť s prosbou o pomoc pri hľadaní ženy. „Motív je súčasťou vyšetrovania,“ vyjadril sa k prípadným pohnútkam matky Kudlička. V Trenčíne doposiaľ neexistuje hniezdo záchrany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu