Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slotovci dostali pokutu, výstavba fabriky pokračuje

Ján Slota
Ján Slota

ŽILINA - Výstavba fabriky na výrobu zatepľovacieho polystyrénu na Bratislavskej ulici v Žiline získala dodatočné stavebné povolenie. Informoval o tom hovorca Žiliny Martin Barčík. Počas konania o legalizácii stavby sa totiž nepreukázalo, že je v rozpore s verejným záujmom. Výstavba fabriky v Žiline pokračuje, Slotovci dostali pokutu

Za výstavbu bez právoplatného stavebného povolenia však žilinsko­beninská spoločnosť Slovben, za ktorou stoja deti národniara Jána Slotu, dostala pokutu od Štátnej stavebnej inšpekcie. "Keďže je nadriadeným orgánom, mesto už nebude dávať sankcie," uviedol Barčík. Za porušenie stavebného zákona môže firma zaplatiť do 166-tisíc eur.

Akú sankciu Slotovci dostali však nie je známe, na žilinskom inšpektoráte sa k prípadu nechceli vyjadrovať, pretože jeho riaditeľ je na dovolenke. Nevedel to povedať ani šéf ústredia v Bratislave Rudolf Kovačka, ktoré by riešilo až prípadné odvolanie. Nepodarilo sa zistiť, či firma pokutu zaplatí alebo sa mieni odvolať. Konateľkou spoločnosti je Alžbeta Porubcová, nevlastná dcéra Jána Slotu, jeho synovia Ján a Pavol sú v predstavenstve spoločnosti SH+, ktorá má fabriku prevádzkovať.

Štátny stavebný dohľad na stavenisku v marci zistil, že výstavba fabriky na polystyrén sa začala bez právoplatného stavebného povolenia. Projekt disponoval len právoplatným územným rozhodnutím a čiastkovými povoleniami na odstránenie budov v areáli, ktoré boli v zlom technickom stave. Investor po upozornení stavebného úradu práce nad rámec povolení v marci zastavil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu