Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Polícia neprešetrí údajné falšovanie podpisov Slotu

Ján Slota a Rafael Rafaj
Ján Slota a Rafael Rafaj

BRATISLAVA - Falšovanie podpisu predsedu SNS Jána Slotu jeho poslaneckým kolegom Rafaelom Rafajom neprešetrí ani Úrad boja proti korupcii. Informuje o tom dnešné vydanie denníka SME.

"Nebol dôvod na začatie trestného stíhania,“ povedal denníku riaditeľ úradu Tibor Gašpar. Trestné oznámenie odmietli prvého apríla. Skutok vraj nie je trestným činom. Bližšie zdôvodnenie tohto rozhodnutia neposkytli. Denník SME vlani v máji po niekoľkých dňoch nepretržitého sledovania stola s prezenčnými listinami v parlamente odhalil, že Rafaj do nich podpisuje okrem seba aj Jána Slotu.

Ten v Národnej rade SR často chýbal, no podľa oficiálnych záznamov na schôdze chodil. Po prevalení aféry Slota častejšie chodiť do parlamentu nezačal, iba svoju neúčasť oficiálne ospravedlňuje. Dnes už patrí podľa prezenčnej listiny medzi najčastejšie chýbajúcich poslancov.

Predseda parlamentu Pavol Paška zo Smeru sa po zverejnení kauzy stretol so Slotom a Rafajom a uveril ich vysvetleniu, že na listinu sa každý z nich podpísal sám za seba. Prípad ďalej neprešetroval, Slota tak neprišiel ani o plat, ktorý predseda Národnej rady môže poslancovi zobrať, ak je neprítomný a zároveň sa riadne neospravedlní.

Úrad boja proti korupcii je už druhý policajný orgán, ktorý sa odmietol zaoberať trestným oznámením. Ešte v auguste 2008 ho odmietol bratislavský vyšetrovateľ. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry následne rozhodol, že ho odmietol predčasne, pretože na takéto rozhodnutie policajt nemal všetky dokumenty. Protikorupčný úrad listinné doklady doplnil a vec odmietol znovu. O aké listinné doklady ide, nie je známe. Redaktorov SME polícia nevypočula.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu