Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kaliňák by mal odstúpiť, tvrdí Žitňanská

Lucia Žitňanská
Lucia Žitňanská

BRATISLAVA - Minister vnútra Robert Kaliňák by mal podľa poslankyne NR SR za SDKÚ-DS Lucie Žitňanskej odstúpiť. "Neviem si predstaviť, kedy inokedy by mal minister vnútra odstúpiť, ak nie vtedy, keď jeho podriadení mučia deti," vyhlásila dnes na tlačovej besede Žitňanská.

Košickí policajti brutálne šikanovali šiestich rómskych chlapcov. Celý incident sa odohral 21. marca, keď na políciu nahlásili lúpež na Moldavskej ulici v Košiciach. Polícia pri príchode na miesto našla na zemi zranenú Alžbetu S. Krátko nato policajti zadržali šiestich páchateľov, z ktorých traja neboli plnoletí. Internetový portál SME na svojej stránke zverejnil video, kde policajti uzavreli v malej miestnosti šesť mladých Rómov. Nakázali im, aby sa vyzliekli, následne aby si dali facky a všetko si zároveň natáčali na kameru.

Policajný prezident Ján Packa vyjadril poľutovanie nad počínaním policajtov a pre média povedal, že na návrh ministra vnútra bude začaté trestné stíhanie pre trestný čin zneužitia právomocí verejného činiteľa. Packa navrhuje prepustenie ôsmich košických policajtov z Policajného zboru.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu