Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Rožňavu pokreslili hákovými krížmi

BRATISLAVA - Východoslovenské mesto Rožňava v uplynulých dňoch neznámi páchatelia pomaľovali hákovými krížmi.

Informovala o tom v stredu televízia Joj, podľa ktorej sa nacistické symboly objavili takmer na každej ulici. Hákové kríže nakreslili na verejné budovy i obytné domy.

Národnostne zmiešané historické mesto na Gemeri má s podobnými výčinmi skúsenosti. Hanlivé nápisy a hákový kríž začiatkom mesiaca niekto nastriekal a vyryl na evanjelickom kostole i na auto trénera z neďalekého fitnescentra. "Chce sa mi veriť a som o tom presvedčený, že je to len nejaký výplod nejakého nezrelého mladého človeka," tvrdil televízii primátor Rožňavy Vladislav Laciak. "Budeme trošku monitorovať viac tieto verejné priestory a predovšetkým si myslím, že treba niečo urobiť, aby sa toto neopakovalo," poznamenal.

Televízia uviedla, že podľa jej informácií sa pred útokmi vandalov stretli v miestnom podniku mladí prívrženci nacistických ideológií. Kreslenie hákových krížov na Slovensku nie je neobvyklé. V Kolíňanoch pri Nitre sa nacistické symboly tento mesiac objavili na autobusových zastávkach, amfiteátri a rodinnom dome. Podľa polície bolo páchateľom 17-ročné dievča. V Banskej Bystrici niekto rovnakým spôsobom poškodil stenu Múzea SNP.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu