Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Na západnom Slovensku postavia a vynovia 22 športovísk

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vďaka pozitívnej energii vznikne alebo dostane nový šat 22 športovísk na západnom Slovensku. V grantovom programe Pozitívna energia pre šport 2009 ich podporí Fond Západoslovenskej energetiky v Nadácii Pontis.

Grantový program s celkovou sumou 116 179 eur pomôže spolufinancovať výstavbu a zveľadenie športovísk v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom a Trenčianskom kraji. Informovala o tom programová koordinátorka nadácie Marieta Kováčová.

Najviac, až okolo 6 630 eur, dostanú projekty Atletika ide do boja s futbalom Základnej školy s materskou školou v Moravanoch nad Váhom, Či je teplo, či je mráz - vonku športujem ja rád Spojenej školy a občianskeho združenia Stredná priemyselná škola chemická v Šali, projekt rekonštrukcie športového ihriska v Čachticiach, projekt vybudovania športového viacúčelového ihriska na záhrade zariadenia Lepší svet a vybudovania športového priestoru Orechov Dvor v Nitre.

Najvyššiu sumu dostanú aj projekty Šport pre zdravie a radosť Súkromnej strednej odbornej školy - Magán Szakközépiskola v Sládkovičove, Viacúčelové ihrisko vo Vinodole, Pozitívna energia pre šport - basketbalové ihrisko v športovo-relaxačnom areáli pri Základnej škole v Rybanoch, projekt dobudovania mantinelov a športového vybavenia multifunkčného miniihriska Základnej školy na ulici sv. Michala v Leviciach a Športové centrum novej generácie v Nových Zámkoch.

Viac ako šesťtisíc eur pôjde aj projektom Obnov svoje ihrisko Základnej školy v Pezinku, Viacúčelová asfaltovo-betónová plocha v Kamanovej, Ihrisko pre všetkých Základnej školy s materskou školou na Odborárskej v Bratislave a Športujeme v Suchohrade. Viacúčelové ihrisko pre všetkých v Horných Semerovciach dostane viac ako štyritisíc eur, viac ako tritisíc zase dostanú projekty Vybudovanie celoročne využívanej zastrešenej športovej plochy v Brezolupoch, Malé futbalové ihrisko v Dubníku a Ihrisko v Prírodnej učebni Základnej školy Ľudovíta Štúra v Modre.

Viac ako dvetisíc eur pôjde na exteriérovú telocvičňu v Košútoch, projektom Neboj sa Špeciálnej základnej školy, Materskej školy a Praktickej školy v Pezinku a Moderné prostredie dýchajúce dušou európskych krajín v Moči. Takmer dvetisíc eurami podporia projekt Spoločne pre šport občianskeho združenia časti Vyšehrad v Nitrianskom Pravne. Hodnotiaca komisia zložená z dvoch architektov, zástupcu Ministerstva školstva SR a zástupcu donora hodnotila 49 prihlásených žiadostí od neziskových organizácií, škôl a samospráv a vybrala 22 najkvalitnejších projektov.

Oproti predchádzajúcim trom ročníkom grantového programu nastala v tomto roku zmena špecifikácie podmienok pre získanie grantu. Rozsah grantového programu sa zúžil len na projekty podporujúce úpravy vonkajších priestorov. Rozhodujúcimi kritériami boli celoročné využitie športoviska, jeho otvorenosť pre verejnosť, estetické, architektonické a environmentálne hľadisko, ako aj zapojenie miestnej komunity do budovania a údržby areálu.

V predchádzajúcich troch ročníkoch - v rokoch 2005, 2007 a 2008 - rozdelil fond 310 000 eur a podporil tak občianske a školské iniciatívy v takmer štyroch desiatkach obcí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu