Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovičovi dôvera klesla, Radičovej stúpla

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Občania stále viac dôverujú premiérovi Robertovi Ficovi. Podľa februárového prieskumu Ústavu pre výskum verejnej mienky pri Štatistickom úrade SR mu dôveruje 40 percent občanov. V porovnaní s januárom je to o 2,3 percentuálneho bodu viac.

Druhému najdôveryhodnejšiemu politikovi, prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi, dôveruje 13,8 percenta občanov. Tomu dôvera v porovnaní s januárom klesla o 0,3 percentuálneho bodu a v porovnaní s decembrom o 7,3 percentuálneho bodu. Tretím najdôveryhodnejším politikom je minister vnútra Robert Kaliňák s 11,9 percentnou podporou. Prieskum sa uskutočnil na reprezentatívnej vzorke 1 137 oslovených od 1. do 9. februára.

Dôveryhodnosť Ivety Radičovej má stúpajúci trend. Vo februári ju za dôveryhodnú označilo 10,6 percenta oslovených, v januári to bolo 8,7 percenta. Piatym najdôveryhodnejším politikom je s 10,2 percenta líder národniarov Ján Slota. Predseda tretej koaličnej strany, šéf ĽS-HZDS Vladimír Mečiar, je dôveryhodný pre 6,4 percenta oslovených. Tomu dôvera klesla o 1,7 percentuálneho bodu.

Výraznejší posun v dôveryhodnosti vo februárovom prieskume zaznamenal napríklad minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek, ktorý v januári riešil plynovú krízu. Vo februári ho za dôveryhodného označilo 2,8 percent oslovených. V januári to bolo 0,5 percenta oslovených. Dôveryhodnosť stúpla z 0,9 na 2,4 percentá aj predsedníčke Slobodného Fóra Zuzane Martinákovej, ktorá kandiduje na post hlavy štátu.

Žiadnemu z politikov vo februári nedôverovalo 21,9 percenta oslovených.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu