Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Gašparovičov prejav bol nepodarený začiatok kampane, tvrdí opozícia

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia nepochopila správu prezidenta Ivana Gašparoviča o stave republiku a svorne ju označila za nepodarený začiatok predvolebnej kampane.

„Boli sme naozaj zvedaví, čo pán prezident povie, lebo nevieme, kde bol štyri roky, čo robil,“ reagoval podpredseda SDKÚ-DS Eduard Kukan. Podľa neho prezident hovoril veľmi mnoho, no obsah bol nulový.

Podpredsedovi KDH Danielovi Lipšicovi v prejave hlavy štátu chýbala nejaká zaujímavejšia myšlienka. „Od prezidenta očakávam, že prinesie do spoločnosti nejakú víziu. Nemusí byť konsenzuálne prijímaná, ale aspoň nejakú víziu,“ dodal.

Prejav prezidenta bol zbytočný a pre neho skôr kontraproduktívny, povedal predseda SMK Pál Csáky s tým, že Gašparovičov prejav bol improvizovaný a miestami bol zmätočný. „Nebolo tam nič štátnické,“ zdôraznil s tým, že prezident na svoj prejav nebol pripravený, rovnako ako poslanci, ktorí sa o ňom dozvedeli v utorok poobede.

„Vystúpenie prezidenta pred najvyšším zákonodarným zborom je významná udalosť na politickej scéne,“ dodal s tým, že spôsob, akým prišiel prezident do parlamentu bol nedôstojný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu